Новини
Екологія

Хмельницька школа почала компостувати органічні відходи

Органічні відходи розпочали компостувати у СЗОШ №6 у Хмельницькому. Компостер навчальний заклад отримав як переможець Всеукраїнського еко-проекту “Компола”. Таких у Хмельницькому вісім, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

До компостера складають частину відходів з їдальні, а їх назбирується 8-10 літрів, також скошену траву та листя. У результаті — отримують добриво, яким будуть підживлювати дерева та квіти, що ростуть на території школи.

“Ми можемо мати готовий компост на території і використовувати для своїх потреб. У нас багато рослин”, – розповідає вчителька біології Світлана Янюк.

Відходи у добриво будуть перетворювати каліфорнійські хробаки. Цілу родину оселили у компостері. Основне завдання – правильно складати сміття і стежити, аби черв’яки мали, що їсти.

“Спочатку ми будемо закладати в компостер відходи з їдальні, потім засипимо це травою, тоді заллємо водою і засипимо ґрунтом. Так буде утворюватися добриво”, – каже учениця Діана Кметюк.

Молочним продуктам, жирам, шкіркам від цитрусових до компостера – зась. Ці прості правила будуть пояснювати учням.

У школі додають, що вже кілька років успішно сортують папір, тож переконані, що все вийде і з органічними відходами.

Детальніше – у сюжеті:

У СЗОШ №6 компостують сміття

Органічні відходи розпочали компостувати у СЗОШ №6. Компостер навчальний заклад отримав як переможець Всеукраїнського еко-проекту “Компола”. До нього складають частину відходів з їдальні, а також скошену траву та листя. У результаті — отримують добриво, яким будуть підживлювати дерева та квіти, що ростуть на території школи.

Опубліковано МТРК "Місто" Середа, 19 червня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS