Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому змінюють зупинки громадського транспорту

У Хмельницькому осучаснюють зупинки громадського транспорту. Про це повідомляє прес-служба міськради.

“Беручи до уваги високий ризик дорожньо-транспортних пригод у попередньому місці розташування зупинки, завершено облаштування нової зупинки громадського транспорту “Вул. Перемоги” на вул. Зарічанській (напрямок руху до вулиці С. Бандери)”, – розповіли у міськраді.

За кошти приватних підприємців сучасні павільйони збудували на вулиці Проскурівського підпілля, зупинка “Педагогічна академія” (напрямок руху з міста) та на вулиці Курчатова, зупинка “Завод будівельних матеріалів” (в обох напрямках руху).

Також, для створення додаткових зручностей та на підставі рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради № 25 від 10.01.2019 року «Про надання дозволу ПАТ «Завод «ТЕМП» на влаштування зупинки для очікування пасажирами громадського транспорту без встановлення торговельного павільйону по Старокостянтинівському шосе (напрямок руху в місто) та розміщення зовнішньої реклами», завершено облаштування зупинки «Завод “Темп”» (напрямок руху в місто).

Крім цього, на завершальному етапі  роботи з облаштування кінцевої зупинки «Вул. Верейського», що у мікрорайоні Ружична.

Нагадаємо, минулого року в місті встановлено чотири «розумні» зупинки, оснащені електронним табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту, безкоштовним Wi-Fi, розетками для підзарядки мобільного телефону. Проект осучаснення зупинок громадського транспорту у Хмельницькому стартував з вулиці Подільської. Перші дві «розумні» зупинки встановлено на зупинках: “Поліклініка №1” (вул. Подільська, 52, напрямок руху з міста) та “Поліклініка №1” (вул. Подільська, 65, напрямок руху в місто). Згодом ще на двох: “Вул. Нижня Берегова” (раніше зупинка мала назву “Електроніка”, вул. Бандери, 7, напрямок руху в місто), “Вул. Панаса Мирного” (на проспекті Миру, напрямок руху в місто). Робота з оновлення зупинок продовжується.

«Наразі управління житлово-комунального господарства міської ради завершує виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування місць під ще дві “розумні” зупинки. Вони з’являться на вулиці Кам’янецькій – зупинка “Парк Молодіжний” (напрямок до ТРЦ “Оазис”) та на вулиці Панаса Мирного – зупинка “Вул. Кармелюка” – розповів виконувач обов’язків начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS