Новини
Дозвілля

Блюз під дощем: чим запам’ятався другий день «Американського пікніка» у Хмельницькому

У другий день «Американського пікніка» на території парку «Молодіжний» хмельничани могли насолодитися виступами двох гуртів. Першим виступив місцевий колектив «The Wine Philosophy», який грає музику у стилі Джо Кокера. Також солісти Іван Підопригора та Борис Савчук виконали, зокрема, і такий світовий хіт, як «Californication».

Серед глядачів було і чимало американців. Один з них – волонтер Корпусу Миру США Алан Янг, який працював у Хмельницькому протягом останніх трьох років, а тепер вирушає додому. На американському пікніку він отримав нагороду від міського голови Олександра Симчишина. Очільник міста зазначив: оскільки у 2018 р. термін перебування Алана закінчився, його попросили лишитися ще на рік. Хоча, відзначив Олександр Симчишин, не всі свої обіцянки перед волонтером йому вдалося виконати. Наприклад, опанувати англійську на розмовному рівні та домогтися відновлення роботи місцевого аеропорту.

Хедлайнером свята став гурт «Cisco & The Racecars» з Аризони. Музиканти приїздять до Хмельницького другий рік поспіль. На пікніку вони зіграли повільні й швидкі композиції у стилі блюграс – суміш блюзу, джазу та музики афроамериканців та іммігрантів із Британських островів. Мелодії настільки прийшлися до смаку присутнім, що біля сцени розпочалася справжня дискотека.

Також гостей свята розважали дівчата на високих дибах та уже відомий хмельничанам той, кого називають Хмельмен. За словами директорки Агенції розвитку Хмельницького Лесі Герасимчук, це образ справжнього містянина, який знає, що він живе у Хмельницькому, а не у Хмельницьку. За пересуванням Хмельмена та його дописами можна було слідкувати в Інстаграм, ввівши «khmel_man»

На пікніку працював і фудкорт з фастфудом. Локацій з їжею було не так багато, як, до прикладу, на фестивалях «Rock&Buh» або «Respublika». Особливістю ж цього свята став майстер-клас з приготування барбекю від американця на ім’я Майкл.

Під час виступу музикантів з Аризони розпочався дощ. Тож кілька пісень американцям довелося виконувати під парасолями.

Нагадаємо, проект «Американський пікнік» став переможцем програми «Громадські ініціативи» та отримав фінансування.

«Міська рада надала нам 100 тисяч гривень і ще біля 20 тисяч гривень – це кошти громадської організації, – розповів ініціатор свята голова ГО “Хмельницький спелеоклуб «Атлантида» Андрій Щербицький. – Також ми долучили кошти наших партнерів та спонсорів. Тобто весь захід обійшовся десь у 140 тисяч».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS