Новини
Кримінал

До суду передали обвинувальний акт щодо екс-начальника хмельницького управління СБУ

Головна військова прокуратурою закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо загибелі людей під управлінням СБУ в Хмельницькій області у період Євромайдану.

“Обвинувальний акт щодо колишнього начальника Управління СБУ у Хмельницькій області К. за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) та ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) КК України, скеровано до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області для розгляду по суті”, – повідомили у Генпрокуратурі.

Указане кримінальне провадження рішенням прокурора Головної військової прокуратури 28.12.2018 передано за підслідністю до Державного бюро розслідувань.

01.02.2019 розслідування завершено та розпочато ознайомлення сторін провадження з його матеріалами.

“У зв’язку із зволіканням стороною захисту, за клопотанням прокурора судом установлено підозрюваному і його захисникам строк ознайомлення до 22.06.2019, по завершенню якого обвинувальний акт невідкладно передано до суду”, – додали в прокуратурі.

Як відомо, 19 лютого 2014 року по мітингувальникам під стінами управління СБУ в Хмельницькій області відкрили вогонь. Внаслідок цього загинули 72-річна Людмила Шеремет та Дмитро Пагор.

Відповідальність за дії своїх підлеглих взяв на себе керівник СБУ Віктор Крайтор. До 2016 року справу розслідувала військова прокуратура, яка закрила провадження проти самого Крайтора.

Рідні загиблих почали скаржитись на затягування справи. Тоді її передали у відділ спеціальних розслідувань ГПУ, який знайшов порушення у розслідуванні цієї справи.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS