Новини
Суспільство

На Хмельниччині стартували курси із підготовки 60 добровольців-вогнеборців

На Хмельниччині в рамках програми «U-LEAD з Європою» розпочато курси із підготовки 60 добровольців-вогнеборців. Про це повідомляють у прес-службі надзвичайників.

“В рамках проекту “Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України” та програми “U-LEAD з Європою”, на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в області за участі тренерів з Польщі, розпочато перший етап навчання для 60 добровольців з 5 громад-учасників проекту Хмельниччини”, – йдеться у повідомленні.

Відкривали навчання координатор проекту Марек Ковальскі, керівник добровільної пожежної охорони Західно-Поморського воєводства Республіки Польща, представник Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща, а також керівництво обласного ДСНС та директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування.

Після урочистої частини польські гості в рамках програми із робочим візитом завітали до новостворених та вже діючих добровільних пожежних дружин на території області, а також поспілкувалися з головами об’єднаних територіальних громад-учасниць.

Присутнім продемонстрували спеціальну та аварійно-рятувальну техніку і обладнання, що є на озброєнні в підрозділах, із застосуванням у різних непередбачуваних ситуаціях.

“Завдячуючи нашим польським колегам, вогнеборці з добровільних пожежних дружин Хмельниччини  здобувають цінний досвід, що у майбутньому стане надійним щитом проти вогняної стихії для жителів нашого краю”, – додають рятувальники.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS