Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть посадовця Держекоінспекції за 15 тисяч гривень хабара

До суду скерували обвинувальний акт щодо посадовця обласної Державної екологічної інспекції, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди, повідомляють у прес-службі поліції області. 

Нагадаємо, у квітні цього року оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління ГУНП за процесуального керівництва прокуратури області задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Сума одержаної неправомірної вигоди склала 15 тисяч гривень. 

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав 15 тисяч гривень хабара від підприємця за ненакладення штрафних санкцій за виявлені порушення, а також непроведення перевірок упродовж 2019 року. Фігуранта затримали під час одержання неправомірної вигоди.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, уже скеровано на розгляд суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS