Новини
Суспільство

У Шепетівці судяться через кінотеатр

Міська рада Шепетівки повертає кінотеатр через суд. Про це повідомляє прес-служба установи.

У 2018 році приміщення передали Товариству з обмеженою відповідальністю «Виробниче об’єднання «КМЗ». Однією з умов договору купівлі-подажу визначено порядок розрахунків за придбаний об’єкт у вказаний термін їх проведення. У випадку порушення строків сплати коштів нараховується пеня на суму, яка підлягає сплаті.

“За договором покупець, тобто «Виробниче об’єднання «КМЗ», має не пізніше 4 років з моменту укладення договору купівлі-продажу провести капітальний ремонт даху та фасаду будівлі, замінити вікна та двері та встановити систему автономного опалення”, – зазначили у міськраді.

Відповідно до умов договору, станом на 13 липня 2018 року до міського бюджету повинні були надійти кошти в розмірі 910 тисяч 278 гривень. Проте сума залишається несплаченою, а роботи, визначені умовами договору, не розпочаті.

Шепетівська міська рада після порушення покупцем умов договору звернулася до суду для розірвання договору купівлі-продажу. Також у позовних вимогах Шепетівська міська рада вимагає сплатити неустойку та суму заборгованості.

Рішенням господарського суду Хмельницької області від 18 червня 2019 року договір було розірвано та частково задоволені позовні вимоги про сплату неустойки, пені, 3% річних та судового збору. Наразі справа перебуває на розгляді у суді.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS