Новини
Інфраструктура

Дві багатоповерхівки у Хмельницькому – з новим освітленням у дворі

Мешканці ще двох багатоповерхівок, розташованих на вулиці Тернопільській, отримали нове зовнішнє освітлення двору. На спільній прибудинковій території будинків № 30 та № 32 встановили 10 двомодульних ліхтарів.

Роботи виконували працівники підрядної організації на замовлення управління житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, такі ж ліхтарі встановлені минулого року у подвір’ї будинку № 48 на вул. Кам’янецькій, у якому знаходиться унікальний пам’ятник-фонтан улюбленому літературному героєві – німецькому барону Мюнхгаузену. Подібним зовнішнім освітленням також оснащені прибудинкові території будинку № 6/5 на вул. Зарічанській, будинків №№ 9, 9/1, 11, 11/2 на вул. Сковороди, №№ 9/1, 12 на вул. Подільській, повідомляють у міській раді.

У 2018-му підрядники облаштували мережі зовнішнього освітлення і на майданчику перед Хмельницьким університетом управління та права імені Л. Юзькова (вул. Героїв Майдану, 8).

Наразі розпочато роботи з облаштування зовнішнього освітлення прибудинкової території за адресою: вул. Соборна, 43.

За інформацією відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства, цього року сучасне освітлення з’явиться ще на декількох прибудинкових територіях Хмельницького, а саме: на вул. Козацькій, 61/1, 61/2, Зарічанській, 24. У планах також – облаштування зовнішнього освітлення пішохідної доріжки на вулиці Зарічанській, від будинку № 10/5 до №14/5.

Ще один реалізований минулого року проект – на частині вулиць Бандери та Кам’янецької працівники КП «Міськсвітло» замінили натрієві світильники на LED світильники з функцією димування або астродимер. Світильники автоматично після опівночі зменшують потужність освітлення майже на третину. Це також зменшує використання ними енергії та сприяє заощадженню бюджетних коштів.

Наступним об’єктом капітального ремонту зовнішнього освітлення буде вулиця Подільська, на відрізку від вул. Кам’янецької до Свободи. Згодом буде оновлено освітлення і на вулиці Свободи, від Зарічанської до проспекту Миру. Наразі цей проект проходить експертизу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS