Новини
Дозвілля

Хмельницький «My fest» – на всі смаки: богатирські ігри, музика та кінопоказ

Організатори фестивалю розповіли, шо чекає на відвідувачів фестивалю 29-30 червня. Отож цьогоріч «My fest», як і торік, відбудеться на території парку «Молодіжний». Але охопить більше напрямків, серед яких музика, література та спорт. Не дарма логотип фестивалю – пазл, бо саме він найкраще відповідає цьогорічній концепції заходу, вважає одна з його організаторів, голова Молодіжної ради Анастасія Козак.

Загалом на фестивалі працюватиме 13 локацій. Зокрема – сімейна, де влаштують конкурси й флешмоби для батьків та дітей. До прикладу, змагання з армреслінгу «Мій татко найсильніший». На малій сцені тестуватимуть новий мистецький напрямок – стендап. Також на заході задіють арт-об’єкт – розмальований тролейбус, де відбуватимуться літературні читання.

«Цей арт-об’єкт слугуватиме нам класною фотозоною, у подальшому ж зможе вмістити невеличкі мистецькі лекторії протягом літа. Блок літератури та акустики працюватиме з 12 до 17 години.  Ще один напрямок – інклюзія, який впроваджуватиметеся на всіх хмельницьких фестивалях. «My fest» започатковує, далі «Республіка» потужно підхоплює», – розповідає Анастасія Козак.

Відкриється фестиваль виконанням новоствореного гімну та флешмобом за участі волонтерів. У перший день очікується приїзд заступника очільника Міністерства молоді та спорту Олександра Яреми, а хмельницькі  молодіжні активісти отримають відзнаки від місцевої влади.

Хедлайнерами першого дня стануть два гурти – «DETACH» та «LAUD». Завершиться перший день кінопоказом просто неба, який розпочнеться о 22:30. Глядачам покажуть фільм з категорії 18+ – «Секс та нічого особистого».

Також на гостей свята чекають «Богатирські ігри» за участю Василя Вірастюка та пінна вечірка.

«My fest» завершить перший фестивальний цикл 2019 року та обійдеться місту у 250 тисяч гривень. Це, за словами міського голови Олександра Симчишина, один з найдешевших подібних місцевих заходів. «My fest» – ребрендинг іншого відомого фестивалю – «Green fest», започаткованого в обласному центрі молодіжними активістами 7 років тому.

Заходи з потужним звуком у Молодіжному парку триватимуть до 22 години. У міській раді наголошують: одна з концепцій фестивалю – пропаганда здорового способу життя, тож алкоголь на святі не продаватимуть.

«Цей фестиваль безалкогольний. Такий же, як і «ART MAJOR SHOW». Звісно, буде проблема з відвідувачами, які без труднощів зможуть придбати що-завгодно у сусідніх супермаркетах. Але на фестивалі працюватимуть правоохоронці та муніципальна дружина, які реагуватимуть на розпивання спиртних напоїв», – запевнив хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS