Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому з’являться ще дві “розумні” зупинки

Ще дві “розумних” зупинки з’являться у Хмельницькому. Одна – біля ТРЦ “Оазис”, інша — на вул. Панаса Мирного, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Зупинки за власний кошт до кінця літа встановить житомирська фірма “Дозор Україна”, яка забезпечила хмельницьких перевізників системою GPS-навігації. 

“Розумними” зупинки називають через те, що вони обладнані інформаційним цифровим табло. Воно сповіщає пасажирів, за скільки хвилин прибуде тролейбус чи маршрутне таксі. 

“Торік таких зупинок у місті з’явилося 4 — дві на вулиці Подільській, по одній — на проспекті Миру та на вулиці Степана Бандери за позабюджетні кошти”, – розповів заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Не “розумна”, але нова зупинка “Педакадемія” змінила місце розташування і зовнішній вигляд. Тут є місця для пасажирів, які хочуть присісти, і для тих, кому стояти зручніше. Незабаром з’являться бокові стінки. На неї теж не витрачали гроші з міського бюджету.

“Із запланованих додаткових зупинок, які облаштовують за кошти підприємців, встановлено вже дві зупинки і впродовж липня завершать ще одну біля військового шпиталю. Вони сучасні європейського  зразка”, – розповів в. о. начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев.

Витрати на виготовлення та встановлення трьох зупинок на себе взяли завод “Темп”, ФОП “Ковальчук”, підприємство “Соломон”. Для них це додаткова реклама і можливість розширити торгівлю, а місто економить на цьому до 60 тисяч гривень.

Торік окрім 4-х “розумних”, за позабюджетні кошти встановили 8 зупинок. Загалом у місті їх 292, конче потребують заміни 30.

Ще дві “розумних” зупинки з’являться у місті

Ще дві “розумних” зупинки з’являться у Хмельницькому. Одна – біля ТРЦ “Оазис”, інша — на вул. Панаса Мирного. Їх за власний кошт до кінця літа встановить житомирська фірма “Дозор Україна”, яка забезпечила хмельницьких перевізників системою GPS-навігації. “Розумними” зупинки називають через те, що вони обладнані інформаційним цифровим табло. Воно сповіщає пасажирів, за скільки хвилин прибуде тролейбус чи маршрутне таксі. Торік таких зупинок у місті з’явилося 4 — дві на вулиці Подільській, по одній — на проспекті Миру та на вулиці Степана Бандери.

Опубліковано МТРК "Місто" Вівторок, 2 липня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS