Новини
Інфраструктура

Скільки дитячих майданчиків відремонтують у Хмельницькому протягом року

Запланований капітальний ремонт передбачає заміну старих атракціонів на нові. На кожну таку локацію витратять від 50 до 100 тисяч гривень. Чимало з них вже оновили, як, наприклад, на майданчику за адресою Володимирська, 1 або Подільська, 38.

«Всі дитячі майданчики встановлюються  згідно з державними будівельними нормами. Більшість атракціонів сертифіковані, хоча сама сертифікація чинним законодавством для них не передбачена, – пояснює начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок. – Виробники відомі в Україні. Але, наприклад, гойдалка, що рухається з великою швидкістю, не може бути цілком безпечною. Тому відповідальність з батьків наявність сертифікації не знімає».

Грандіозне оновлення чекає на майданчик скверу ім. Т. Шевченка. Наразі за результатами тендеру визначений підрядник для цих робіт. Їхня вартість – 3,3 млн. грн. На майданчику вже реконструювали металеві фігури скульптора Миколи Мазура. Незабаром розпочнуть заміну старих атракціонів та ремонт покриття. Після цього черга дійде і до майданчика у парку ім. М. Чекмана, де реконструкція вартуватиме 1,5 млн. грн.

«Теперішній майданчик там дуже старий, гнилий, непривабливий і нефункціональний. Поступово він буде демонтовуватися і оновлюватися. Цього року все не зроблять. Відбудеться заміна покриття на штучне наливного типу. Там, де мала ймовірність падіння, буде бруківка. У місцях, де можливе падіння дітей, – гумові плити», – розповів Василь Новачок.

Загалом цього року в обласному центрі оновлять атракціони 50 дитячих майданчиків, розташованих  на прибудинкових територіях. Вартість цих робіт – 4 мільйони гривень з міського бюджету. Всього ж у Хмельницькому таких майданчиків – понад тисячу. Процес їхнього оновлення безперервний та не припинятиметься у надалі, кажуть комунальники.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS