Новини
Суспільство

У Хмельницькому завершили реставрацію двох фігур Миколи Мазура

У сквері імені Шевченка у Хмельницькому завершилася реставрація двох фігур Миколи Мазура. Далі тут почнуть облаштовувати новий майданчик для дітей. Старі гойдалки та каруселі приберуть. Натомість встановлять канатні ігрові комплекси, зростоміри, хоббітони та ще цілу низку сучасних атракціонів, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”. 

Майданчик матиме дороге штучне покриття. Гратися на ньому зможуть і діти з інвалідністю. Роботи з облаштування стартують у серпні. Новий майданчик коштуватиме міському бюджету майже 3,5 мільйона гривень.

“Зараз підрядник усуває зауваження і ми плануємо повторний вихід на місце, будемо приймати остаточно фігури Мазура”, – розповідає головний спеціаліст відділу з благоустрою міста управління ЖКГ Василь Кабальський.

Ремонт фігур Миколи Мазура – це був один із етапів створення у сквері сучасного дитячого майданчика.

“Робили їх цього року через те, що тут незабаром почнуть обладнувати сучасний майданчик”, – зауважує начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

До облаштування нового майданчика візьмуться у серпні. Тендер на майже 3,5 мільйона гривень вже відбувся. Старі гойдалки та каруселі демонтують. На їхньому місці будуть сучасні атракціони, канатні ігрові комплекси, зростоміри, хоббітони та ще ціла низка сучасних конструкцій.

“Дуже якісні матеріали будуть, майданчик європейського рівня. Кожен елемент буде убезпечений від травм”, – додає Василь Кабальський.

Будуть і атракціони для дітей з обмеженими можливостями. За словами комунальників, подібних майданчиків у місті немає. Підглянули ідею у Дніпрі та Києві. Скільки триватиме облаштування, поки не відомо. 

Детальніше – у сюжеті:

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS