Новини
Здоров’я

На обладнання для лікарень у Хмельницькому витратили 44 мільйони гривень

Останніми роками у Хмельницькому витратили 44 мільйони гривень на придбання сучасного медичного обладнання. Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Олександр Симчишин.

“За кожним придбанням – врятовані життя і відновлене здоров’я хмельничан. Без перебільшення”, – написав мер.

Як він зазначив, днями розпочали працювати відразу два великих для міста придбання. Йдеться про артроскопічну стійку для операцій на суглобах – можливість для лікарів, які навчалися і стажувалися закордоном, вивести медицину міста на новий рівень.

“Малоінвазивні операції в місті проводяться вже багато років, але апаратура дозволяла працювати лише з колінними суглобами, зараз же шанс на діагностику, одужання і реабілітацію мають і хворі з проблемами плечових суглобів. Стійку встановили лише тиждень тому, а на сьогодні запланована перша операція і вже складений графік на найближчі тижні. Спеціалісти запевняють, що незабаром зможуть малоінвазивно оперувати і ще дрібніші суглоби. Вартість стійки – 2 мільйони гривень”, – зауважив Олександр Симчишин.

Окрім того, у міському перинатальному центрі запрацював надсучасний апарат УЗД. Він дозволяє вчасно виявити вади розвитку дитини на ранніх стадіях, а також є незамінним при діагностиці гінекологічних захворювань. Апарат нового покоління навіть може автоматично визначити відсоток можливості того, що новоутворення є злоякісним. Його вартість – трохи більше 2,3 мільйонів гривень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS