Новини
Політика

Вячеслав Неволько на ринку у Хмельницькому перевірив вартість українського борщу

Борщ на вагу золота: український червоний став розкішшю для простих людей. Це перевірив на власному прикладі кандидат у депутати по 187 виборчому округу Вячеслав Неволько, вирушивши на овочевий ринок Хмельницького, аби прицінитися, прикупитися та поспілкуватися із продавчинями.

Для дослідження Вячеслав Неволько не дарма обрав національну страву та кулінарну перлину України. Адже за останні роки борщ подорожчав настільки, що навіть пісний на воді сьогодні дорогий.

Жінки, які торгують м’ясом не від хорошого життя, розповідають В’ячеславу, що зварити бодай невеличку каструлю цієї страви стане у копійку.

На запитання кандидата “Що потрібно зробити у місті і в Україні?”, продавчиня відповіла: “Підприємства відкривати, робочі місця створювати, повертати людей з-за кордону, бо одні пенсіонери полишалися”.

Найперше, куди рушив кандидат у депутати по 187 виборчому округу Вячеслав Неволько, – м’ясний павільйон. Ціни тут вже давно і нікого не дивують. За кілограм свинини продавчині правлять 110 гривень в середньому, телятина – дорожча, реберця також кусають по гаманцю.

“Хтось купує навіть кісточки на борщ. Це дуже образливо таке бачити та чути від людей…. Не сприймаю я такої ситуації”, – коментує Вячеслав Неволько.

Кандидат у депутати по 187 виборчому округу довго спілкується із жінками. Ті ж прохають, коли стане депутатом,  нехай створює із новою командою робочі місця та кличе до нашого міста інвестора.

Причини цінових стрибків – негода та неврожай. Але часто дефіцит створюють і вітчизняні експортери. У той же час знавці обнадіюють – якщо цього року вродить уся городина, то в грудні за борщ платитимемо дешевше.

“Я сам виріс і прожив 30 років у селі. Повірте це дуже важка праця вирощувати, а потім продавати тут, щоб мати якусь дотацію до бюджету”, – каже Вячеслав Неволько.

У спілкуванні із людьми кандидат у депутати Вячеслав Неволько дізнається, що більшість живе, а радше виживає із городини. Сам він також виріс у селі, тому знає, яка важка ця праця і який мізер вона приносить до сімейного бюджету.

“Мінімальна пенсія повинна становити 3200, потрібно приводити інвестора в місто, щоб він створював робочі місця і це необхідно робити першим кроком”, – перейонаний кандидат.

Уже на виході із овочевого ринку підбиваємо підсумки. Щоб зварити борщ із м’ясом, хмельничанам доведеться викласти близько 400 гривень за 5 літрову каструлю.  Ось такі у нас нині соціальні стандарти. Вячеслав Неволько, кандидат у депутати по 187 округу, певний: так бути не може і так жити неможливо. Тому його мета – справедлива соціальна політика, в якій кожна людина зможе заробити на гідне життя та отримувати достойну пенсію.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS