Новини
Події

Хмельницький військовий прокурор постане перед судом

Суд розглядатиме адміністративний протокол стосовно ексвійськового прокурора Хмельницького гарнізону. Його обвинувачують у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією. Про це повідомляється на Фейсбук сторінці Управління захисту економіки в Хмельницькій області.

За даними поліції, експосадовець при подачі електронної декларації вказав недостовірні відомості про фінансові зобов’язання. Чоловік «забув» відобразити отриманий кредит в сумі 313 440 гривень.

За порушення норм антикорупційного законодавства працівниками Управління захисту економіки в Хмльницькій області відносно колишнього прокурора військової прокуратури складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 172-6 (Порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Протокол про вчинення адміністративного правопорушення скеровано до суду.

Загалом, з початку року оперативниками управління захисту економіки в Хмельницькій області викрито 252 особи, що вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією, за які передбачена адміністративна відповідальність. Відносно таких осіб складено 276 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, які направлено на розгляд судів.

В судовому порядку розглянуто адміністративні справи відносно 124 осіб. Рішеннями судів правопорушників оштрафовано на загальну суму понад 118 тисяч гривень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS