Новини
Кримінал

У Ярмолинцях засудили сержанта за насильство над солдатом

Ярмолинецький районний суд визнав винним 26-річного жителя м. Кривій Ріг у насильстві над підлеглим в умовах особливого періоду (частина 4 статті 426-1 Кримінального кодексу України) та покарав його 5 роками ув’язнення, звільнивши від реального відбування покарання з випробуванням на 3 іспитових роки. Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду.

Події розгорнулися у одній із військових частин Хмельницької області у квітні цього року. Для проходження навчальної практики у військах туди прибули двоє курсантів Військового інституту із Харкова. Того дня один з них – сержант – зранку вибув у звільнення за межі частини. Повернувся назад нетверезим та ще й таємно проніс алкоголь із собою в казарму. Там запросив інших військовослужбовців приєднатися до вживання спиртних напоїв. Невдовзі з одним з них – солдатом з Військового інституту – виник конфлікт, у результаті якого старший за званням кілька разів вдарив підлеглого в обличчя, заподіявши тому легкі тілесні ушкодження.

“У судовому засіданні колишній військовослужбовець свою вину визнав, попросив у потерпілого вибачення. Той, натомість, просив суд не позбавляти волі обвинуваченого, запевнив, що претензій до нього не має”, – розповіли у суді.

Суд врахував, що чоловік учасник бойових дій, раніше не судимий, має сім’ю, виховує неповнолітню дитину і позицію прокурора, який просив призначити покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції частини 4 статті 426-1 КК України. Тож дійшов до висновку про можливість застосування щодо нього статті 69 Кримінального кодексу України – «Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом» та статті 75 КК України – «Звільнення від відбування покарання з випробуванням».

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS