Новини
Суспільство

Доля хмельницького сміттєзвалища вирішиться восени

П’ять мільйонів євро безповоротних коштів на впорядкування сміттєзвалища надасть Хмельницькому Євросоюз. Підтвердження, що місто цей грант отримає, привіз мер Олександр Симчишин із Лондона, де відбувся форум Green Cities. Участь у ньому взяли представники 42 міст з усього світу.

«В результаті переговорів ми отримали підтвердження про отримання грантових коштів в розмірі 5 мільйонів євро на впорядкування діючого сміттєзвалища. За грантові кошти ми плануємо впорядкувати схили, забрати фільтрат і зробити рекультивацію сміттєзвалища згідно з європейськими нормами», – розповідає міський голова.

Грант надійде у місто у парі з кредитом – це 15 мільйонів євро, які Хмельницькому позичить Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) на будівництво сміттєпереробного підприємства. Меморандум про це сторони підписали ще на початку року.

«На осінь ми плануємо підписання кредитної угоди. Це вже буде фактично формалізований документ, який буде означати, що Хмельницький на 99,9% отримає ці кошти. Кредит – на сміттєпереробне підприємство, грант – на сміттєзвалище», – зазначив мер.

У рамках угоди про підготовку кредитного фінансування минулого тижня у Хмельницькому працювали консультанти ЄБРР. Ознайомитися з їхньою оцінкою екологічного та соціального впливу для проекту реконструкції сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного комплексу можна буде у вересні.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS