Новини
Політика

Дебати по-хмельницьки: виборці побачили справжні обличчя двох кандидатів

Інтрига всього минулого тижня, яка тримала виборців у напрузі, – чи відбудуться на стадіоні «Поділля» дебати між кандидатами? Врешті усі крапки над «і» було розставлено. У визначеному місці та у визначений час на футбольному полі закипіла робота, почали монтувати сцену, а на трибуни потягнулися люди.

Стадіон, так стадіон – такого наше місто ще не бачило. Нагадаємо, Вячеслав Неволько, кандидат у народні депутати по 187-му виборчому округу, викликав одного зі своїх опонентів на дискусію. Крок хоча й ризикований, адже такий захід проводиться вперше в історії Хмельницького, проте цілком виправданий.

Опонент Вячеслава Неволько – Микола Стефанчук – дав згоду на дебати, хоча усі фінансові витрати на організацію заходу, який влаштували, у першу чергу, для містян, із себе люб’язно скинув та поклав на плечі Неволька.

Дебати між кандидатами видалися надзвичайно спекотними. Як тільки учасники зійшлися на одній сцені, хмельничани нарешті отримали нагоду побачити на власні очі справжні обличчя обох кандидатів.

«Згідно вашої декларації, офіційної, я маю на увазі, на вашу родину зареєстровано безліч квартир, земельних ділянок. І в той же час є значна заборгованість перед державним органом молодіжного будівництва, адже ваша заробітна плата не дозволяє придбати десятки об’єктів нерухомості на десятки мільйонів гривень», – зазначив, зокрема, Вячеслав Неволько, звертаючись до опонента.

Стефанчук білів та червонів, відповідав дуже загально про все і ні про що. Жодної прямої відповіді виборець не отримав. А от питання про пенсію, яку отримає Микола Стефанчук у зв’язку з інвалідністю, а це, на хвилиночку, майже 50 тисяч гривень, взагалі обурили одного з глядачів. Ми ж усі знаємо, що звичайні люди отримують на руки трохи більше двох тисяч гривень.

«Я особисто до 2014 року займався бізнесом, про що свідчить моя публічна інформація та декларація. Ви, як ви раніше сказали, лише адвокат. При тому, що ви отримуєте (у вас це задекларовано) 48 874 гривні пенсії. Пенсії, люди добрі», – акцентував Вячеслав Неволько.

Потрібно було терміново якось викручуватися, тож Микола Стефанчук завів стару і добру пісню про Майдан та війну. Мовляв, із першого дня, чим міг, допомагав. Але й тут невдача спіткала спортсмена – слова кандидата не розчулили глядачів. До сцени почали прориватися звичайні люди, які вигукували: «Це усе брехня!»

Щоб урешті розвіяти всі сумніви, Вячеслав Неволько запрошує свого опонента пройти поліграф. І якщо Неволько був готовий це зробити, то Стефанчук відмовився.

«Я не почув від нього простих, людських відповідей, наприклад, тих, які стосуються безпосередньо його декларації», – резюмував Вячеслав Неволько.

Детальніше про те, як проходили дебати, – дивіться  у сюжеті


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS