Новини
Кримінал

На Хмельниччині кандидату в депутати погрожували вбивством

Слідчі Шепетівського відділу поліції  ГУНП в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за фактом погрози вбивством одному з кандидатів у депутати Верховної Ради.

13 липня до Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області з особистою письмовою заявою про погрозу вбивством звернувся 30-річний місцевий мешканець, який балотується у народні депутати по виборчому округу №190.

Чоловік розповів поліцейським, що на вулиці до нього підійшли двоє невідомих та почали погрожувати фізичною розправою у випадку, якщо він не відмовиться від участі у передвиборчій кампанії.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 статті 129 Кримінального кодексу України «Погроза вбивством», санкція якої передбачає відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Під час досудового розслідування вдалось встановити особи двох чоловіків — одного з тих, хто погрожував, та водія автомобіля, на якому зловмисники зникли з місця події одразу після вчинення погроз. Обоє вони мешканці Києва та Київської області.

Наразі досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури триває. Працівники кримінальної поліції розшукують ще одного учасника події.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS