Новини
Суспільство

Де у Хмельницькому відремонтують громадські туалети?

Наразі у Хмельницькому функціонують 7 громадських туалетів: у сквері імені І. Франка, на вулиці Соборній (поблизу Дитячого світу), на території парку «Молодіжний» та дендропарку.  А також ще три вбиральні – у парку імені М. Чекмана, до двох з яких не підведена вода.

«Провести воду туди технічно можна, а от відвести неможливо. Ці вбиральні свого часу зробили високо над рівнем землі, оскільки у тій місцевості ґрунтові води підходять близько до поверхні. І якщо йтиметься про нові туалети у парку імені Чекмана, то це будуть інші вбиральні і в інших місцях», – пояснює начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

За словами Василя Новачка,  вже до кінця року розпочнеться ремонт у туалеті, що в сквері імені Т. Шевченка. Про точну вартість робіт говорити поки зарано, бо наразі проектно-кошторисна документація проходить експертизу. Але вже нині можна передбачити: ціна не буде меншою від 2 мільйонів гривень, оскільки туалет великий. Підземну частину вбиральні закладуть плитами, адже всі комунікації там прогнили. Зверху ж зроблять надбудову нової вбиральні, користуватися якою буде зручно і громадянам з особливими потребами.

Стару ж вбиральню у дендропарку планують закрити після встановлення там нової модульної кабінки вартістю близько 400 тисяч гривень. Ці роботи також планують  виконати до кінця 2019 року.

Єдиний платний з усіх перерахованих туалетів – на вул. Соборній. Але потрапити туди не завжди просто через періодичні негаразди з купюроприймачем.

«Попри чітку інструкцію, у купюроприймач вставляють різні речі.  Від неукраїнських або порваних купюр до пластикових карток. Інколи пхають і папірці, і сірники. Після того, як купюроприймач забивається, можливості вставити у нього іншу купюру немає», – коментує Василь Новачок.

Проте технічне обслуговування цієї вбиральні здійснюється двічі на день. Тому проблеми з купюроприймачем зазвичай швидко усувають. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS