Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС працює комісія Держатомрегулювання України

На Хмельницькій АЕС 15 липня 2019 року розпочала роботу комісія Державної інспекції ядерного регулювання (ДІЯРУ) України. Як повідомили у прес-центрі атомної електростанції, представники державного регулятора перевірять стан виконання заходів з підготовки першого енергоблока до продовження експлуатації.

Генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко поінформував присутніх про стан справ з цього питання, зазначивши, що триває 233 доба ремонту, найближчим часом буде проходити багато випробувань, перевірок обладнання згідно з передбаченим графіком і об’ємом робіт. Наразі триває завантаження свіжого ядерного палива.

Представники Держатомрегулювання здійснять перевірку стану та реалізації заходів Комплексної програми підвищення рівня безпеки, приведення у відповідність нормативних документів з питання продовження терміну експлуатації, виконання робіт на обладнанні систем важливих для безпеки, компенсуючих заходів для обладнання з невстановленою кваліфікацією. Буде розглянуто також виконання протипожежних заходів.

По завершенню інспекційного обстеження на ХАЕС, відбудеться засідання Колегії Державної інспекції ядерного регулювання України з розгляду питання про продовження експлуатації енергоблока №1 ХАЕС у понадпроектний термін за результатами періодичної переоцінки безпеки.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS