Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть чоловіка за спробу зґвалтування дитини

Завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо жителя Рівненщини, який здійснив замах на зґвалтування 11-річної дівчинки і вкрав її речі. Про це йдеться на сайті обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що раніше неодноразово судимий 28-річний молодик у березні цього року в с. Плесна Шепетівського району напав на дівчинку 2007 року народження.

Чоловік, перебуваючи під дією алкоголю, обманувши потерпілу, під вигаданим приводом привів її до будинку, в якому тимчасово мешкав, і почав роздягати.

“Своїми послідовними злочинними діями правопорушник наніс ряд тілесних ушкоджень дитині, позаяк та чинила активний фізичний опір, а також відкрито заволодів її грошовими коштами в сумі 20 грн. та мобільним телефоном”, – розповіли у прокуратурі.

На щастя, дівчинка вирвалася від нього і втекла. Ґвалтівника ж затримали в порядку ст. 208 КПК України, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На сьогодні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (закінчений замах на зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч. 1 ст. 187 (розбій – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи) КК України направлено до суду.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS