Новини
Бізнес

Бізнес Хмельниччини отримав півмільярда гривень відшкодування ПДВ з початку року

Протягом січня-червня 2019 року платникам Хмельницької області відшкодовано з бюджету 509 мільйонів гривень податку на додану вартість. Якщо порівнювати з минулорічним рівнем повернення ПДВ з бюджету, то він зріс на 78 мільйонів гривень.

До топ-трійки регіонів за географією відшкодування податку увійшли місто Хмельницький де суб‘єкти господарювання отримали 330 мільйонів бюджетного відшкодування, Ізяслав – 55 мільйонів гривень та Славута – 38 мільйонів гривень.

Водночас Головним управлінням ДФС у Хмельницькій області забезпечено збір податку на додану вартість до державного бюджету у сумі 907 мільйонів гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено темп росту надходжень ПДВ у розміні 125,1 відсотка, з монетарним плюсом у 182 мільйони гривень. 

Сьогодні на Хмельниччині платниками ПДВ зареєстровано 4685 СГД, з них 4089 юридичних осіб та 596 фізичних осіб-підприємців. Примітно, що з початку року кількість платників ПДВ зросла більш як на сто суб‘єктів господарювання. 

«Cучасні електронні сервіси з адміністрування та сплати ПДВ, які пропонує платникам податків фіскальна служба, упереджують формування, так званого схемного кредиту, тим самим захищаючи інтереси легального бізнесу та створюючи рівні конкурентні, законодавчо захищені умови для розвитку бізнесу Хмельниччини», – зазначила перший заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Оксана Домерат. 

За словами посадовця, фахівці фіскальної служби системно відпрацьовують ризикові операції суб’єктів господарської діяльності, що забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ до сплати в бюджет. Серед чинників, що сприяють відшкодуванню ПДВ, – запровадження єдиного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. До того ж сервісні податкові новації створюють процес нарахування, сплати цього платежу та повернення бюджетних коштів суб’єктам господарювання максимально прозорим і комфортним.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS