Новини
Політика

Богдан Лукашук: “Освіта – пріоритет державної політики”

Розвиток освіти буде єдиним пріоритетом державної політики. Діти і молодь, незалежно від місця проживання, статусу батьків повинні мати однаковий  доступ до якісної середньої освіти і рівні  можливості при ступі до вищих навчальних закладів. Адже освіта і  здобута професія – це путівка у життя, яке ми прагнемо зробити заможним і  європейським. Таку позицію молодіжного крила партії ВО «Батьківщина» озвучив очільник її Хмельницької обласної громадської організації «Батьківщина молода»  Богдан Лукашук.

Богдан Лукашук наголосив, що молодіжній політиці ВО «Батьківщина» приділяє багато уваги. І це знайшло відображення у програмі діяльності парії Новий Курс України,  де пріоритетом всього українського життя визначено  виховання, освіту та науку. І цей пріоритет буде першочергово забезпечений фінансовими ресурсами, сильними стратегіями та організаційними можливостями держави.

«За п’ять років наша політична сила, отримавши владні важелі, підніме заробітні плати освітян – вихователів, вчителів, бібліотекарів та викладачів – до середньоєвропейського рівня»,  – наголошує Богдан Лукашук. За попередніми підрахунками, ця сума сягатиме 12 тисяч гривень.

Стосовно інших заходів на підтримку молоді, він розповів про  суттєві податкові пільги роботодавцям, які працевлаштовують випускників навчальних закладів.

Але  поки що ми спостерігаємо зворотню картину – за 5 років по всій Україні закрито 1500 шкіл, звільнено 22 тисяч вчителів і викладачів. І це торкнулося передусім  сільської місцевості. Щоб зупинити цей процес, потрібна правильна економічна політика, щоб наші села мали перспективи розвитку.

«Саме тому важливий кожен голос, відданий «Батьківщині», адже від підтримки виборців залежатимуть можливості партії формувати політику нового уряду і відстоювати інтереси виборців. І я переконаний, що  молодь  підтримає наш курс», – наголосив Богдан Лукашук.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS