Новини
Суспільство

Олег Лукашук: Перший крок до справедливих пенсій зроблено!

Сьогодні понад 70% пенсіонерів отримують пенсії, нижчі за прожитковий мінімум. Водночас  законом передбачені розміри прожиткового мінімуму для різних категорій громадян, нижче якого платити зарплати і пенсії заборонено. Тобто, яким би маленьким не був стаж пенсіонера, йому не можна платити менше 3094 грн.  

Наша політична сила  завжди стоїть на захисті інтересів соціально вразливих категорій громадян. Днями лідер партії  ВО «Батьківщина», народний депутат України Юлія Тимошенко подала до Окружного адмінсуду м.Києва позов про порушення урядом, Пенсійним фондом та Мінсоцполітики права громадян на мінімальну пенсію.

Для скептиків нагадаю:  наша команда вже довела в судах незаконність і безпідставність постанов уряду Порошенка-Гройсмана про підвищення цін на газ для населення.  І громадяни можуть зробити перерахунок сплачених сум. Тому я впевнений, що таке ж рішення буде ухвалено і за «пенсійним» позовом, і пенсії також будуть перераховані.

Перерахунок може відбутися швидше, якщо рішення ухвалить новообраний парламент і новий уряд. Саме тому кожен голос на виборах за «Батьківщину» – це голос за підвищення мінімальної пенсії до 3094 грн.

Ну, а тим,  кого розміри поточних пенсійних нарахувань в силу віку ще не бентежать,  варто врахувати, що «Батьківщина» відстоює перехід до європейської – персоніфікованої – пенсійної системи, яка дозволить майбутнім пенсіонерам самим розпоряджатися своїми коштами і суттєво збільшувати розмір пенсій.

Олег Лукашук,

народний депутат України чотирьох скликань


Політична агітація
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS