Новини
Спорт

Оновлений стадіон та підтримка футбольної команди у Дунаївцях

Дунаєвеччина мріє стати новою футбольною меккою на Хмельниччині. Цьогоріч місцеву футбольну команду під опіку взяв Олександр Герега. Крім підтримки спортсменів, Олександр Герега зацікавлений також у відновленні спортивної інфраструктури. На міському стадіоні незабаром встановлять сучасну систему поливу, а згодом він буде повністю реконструйований.

Рівень футбольної команди в регіоні та особливо настрій спортсменів на перемогу дуже часто залежить від досить прагматичних речей: її матеріальної підтримки та забезпечення, належних умов та зручного місця для проведення тренувань.

За свою історію футбольна команда «Дунаївці» переживала злети та падіння. Протягом п’ятдесятирічного існування виступала в обласному чемпіонаті під різними назвами. Наразі ФК знову на підйомі. З першого травня команда носить назву «Епіцентр» (Дунаївці) та має амбітну мету: вперед до перемоги. Футболісти прагнуть виграти чемпіонат Хмельницької області та представляти свою громаду в чемпіонаті України.

«На сьогоднішній день завдяки покращенню умов та фінансування  наша команда стала єдиною, хто продемонстрував стовідсотковий результат на чемпіонаті області та в Прем’єр-лізі. Ми не втратили жодного очка ні на чемпіонаті, ні на кубку», – наголошує головний тренер ФК «Епіцентр»  (Дунаївці) Володимир Ігнатьєв.

Тренер переконаний, що такий значний прорив став можливим завдяки підтримці Олександра Гереги, який допомагає дунаєвецьким футболістам з початку року. Для гравців закупили нову спортивну форму, взуття та інвентар, забезпечили їх харчуванням. Потім придбали новий автобус, щоб команда мала можливість швидко й комфортно виїжджати на матчі до інших міст і регіонів.

Спортивний азарт гравців ФК «Епіцентр» (Дунаївці) та їхня впевненість у майбутньому вимагає ще більших перемог. Наприкінці червня Дунаєвецький «Епіцентр» підтвердив свій намір брати участь в чемпіонаті України серед аматорів, який має розпочатися в серпні.

Футболісти активно до цього готуються. Через кілька днів команда, за підтримки Олександра Гереги, виїжджає в профілакторій «Медобори», що на Тернопільщині, для проведення навчально-тренувальних зборів.

Глобальне завдання ФК – увійти до Другої ліги чемпіонату України з футболу. За словами тренера, зараз команду доповнюють новими гравцями. Перевага надається тим, хто народився чи працює в Хмельницькій області. Дехто з футболістів працює в мережі «Епіцентр» у місті Хмельницькому та Кам’янці-Подільському.

Загалом на Дунаєвеччині існують свої  футбольні традиції. Проте міський стадіон з часом, як кажуть, «зносився» і потребує реконструкції. Через незадовільний стан газонного покриття сьогодні на ньому неможливо проводити якісь серйозні змагання. Через відсутність системи автоматичного поливу й дренажу покриття цілком залежить під погоди. Якщо дощить, на ньому неможливо грати через велику кількість води. Якщо кілька тижнів спека, газон на стадіоні перетворюється на суху жовту пляму.

Розмітку на полі доводиться робити на жовтій жорсткій траві. Це аж ніяк не відповідає загальноприйнятим сучасним спортивним стандартам, які передбачають, що в матчах аматорської ліги поля мають бути відповідного рівня – весь час зеленими. Зараз тут можуть проводити хіба що матчі Чемпіонату області, громади та району й змагання з міні-футболу.

Спостерігаючи за тренуваннями спортсменів, Олександр Герега пообіцяв зробити футбольне поле в Дунаївцях належного рівня й належної якості. Доведеться робити водовідведення, підземні поливні механізми, автополив, що коштуватиме близько 100 тисяч доларів. Але це дійсно принесе футбольному полю в райцентрі «нове життя»: після проведення системи автоматичного поливу інфраструктура стадіону в Дунаївцях дозволить проводити там спортивні змагання більш високого рівня.

Насправді, це тільки перший крок. Глобальну реконструкцію стадіону заплановано через рік. Зокрема, в подальших планах – реконструювати трибуни, зробити перекриття, щоб дощ не лив на голови вболівальникам. Стадіон розрахований на 3500 глядачів та займає площу в 3,5 га. Отже, реконструювати його зможуть поетапно. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація майбутньої реконструкції.

Після реконструкції стадіон у Дунаївцях перетвориться на один із найсучасніших стадіонів Хмельниччини. Це буде сучасний комунальний майданчик європейського рівня. Спортсмени отримають чудові умови для занять спортом, а містяни зможуть з комфортом спостерігати за переглядом матчів з трибун.

«Хочу від імені команди, від себе та від наших чисельних вболівальників висловити слова щирої подяки Олександру Герезі за допомогу та турботу, яку він надає команді в цей нелегкий час. Футболісти, в свою чергу, трансформуватимуть цю підтримку в нові спортивні перемоги, докладаючи до цього максимальних зусиль», – зауважує директор футбольного міського стадіону в місті Дунаївці Микола Кулик.

До речі, поблизу цього стадіону вже побудовано за допомогою Олександра Гереги міні-спортивне містечко з тренажерами. До нього часто вистроюються черги з бажаючих займатися: і діти, і дорослі.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS