Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому з’явилося ще дві відпочинкові зони

Парклетів у місті побільшало. Місце дислокації нових – майданчик перед входом до спортивно-культурного центру «Плоскирів» у Гречанах.

Парклет – це невелика зона для відпочинку у великих містах. Перший у Хмельницькому з’явився два роки тому на Володимирській. Подібні до того, які розташовані у Гречанах, ініціатор встановлення, заступник директора СКЦ «Плоскирів» Роман Гурницький побачив у Польщі.

Роман розповідає: інколи на майданчику перед центром паркували автівки. Тож встановленням парклетів хотіли ще, так би мовити, відвоювати місце для людей.

Проект створення нової зони відпочинку подали до міської ради, де він і став одним із переможців програми бюджетування за участю громадськості, яка діє у Хмельницькому.

«Ці парклети обійшлися приблизно у 99 тисяч гривень, які, згідно наданого бюджету в громадських ініціативах подавалися», – розповів Роман Гурницький.

Парклети встановили майже місяць тому. Удень на них полюбляють відпочивати матусі із дітьми, а вечорами тут збирається молодь.

«Наше завдання, як такого осередку в цьому мікрорайоні, – це показати інший відпочинок. Не всі готові так відпочивати і шанобливо ставитися до майна», – коментує Роман Гурницький.

Відтак  де-не-де на парклеті вже з’явилися подряпини від відкоркування пляшок. Роман Гурницький переконаний: це – тимчасово. З часом, каже він, кожен звикне і кожен зрозуміє: якщо це парклет, то він, в тому числі і мій, і ми повинні, в першу чергу, з себе почати і ставитися до цього як до свого.

В подальшому на майданчику поміж парклетами планують встановити стильну тумбу для оголошень. А стовпчики вздовж дороги – оновити.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS