Новини
Інфраструктура

Аеропорт у Хмельницькому готується відновити польоти і заробляти гроші

До вересня комунальне підприємство “Аеропорт Хмельницький” планує отримати сертифікат для польотів малої авіації, оскільки наразі юридично не може відновити сполучення. Про це повідомляє “Є”.

Директор КП «Аеропорт Хмельницький» Валерій Сорока зауважує, оскільки сьогодні юридично летовище не сертифіковане, права приймати і відправляти літаки у нього немає.

“Сьогодні технічну можливість приймати літаки малої авіації ми маємо, а от юридичної – ні. Тому в нас стоїть завдання до вересня отримати сертифікат для діяльності злітно-посадкового майданчика – Хмельницький. Минулого тижня ми почали проходження її реєстрації”,- коментує Валерій Ростиславович.

Почати польоти з хмельницького аеропорту вже наприкінці цього року має намір одна з транспортних компаній, місцевий термінал якої дислокується неподалік аеропорту.

“Погодження та отримання сертифікації дає можливість обслуговувати нам представників бізнесу – перевозити вантажі та нарешті заробляти кошти для аеропорту. Одна з транспортних компаній звернулася до державного підприємства “Антонов” аби транспортувати вантажі з Хмельницького в Дніпро і у зворотному напрямку. Підприємство готове виділити літак АН-28 і АН-26, але ми не маємо відповідного сертифіката. Тому ми зараз посилено працюємо над тим, аби його отримати”, – пояснює Валерій Сорока.

Наступним етапом буде завершення реконструкції злітно-посадкової смуги і її сертифікація під повітряні судна класу Boeing. Погодження технічних завдань для розробки проєктно-кошторисної документації вже на завершальному етапі.

“Після погодження техзавдання ми одразу оголошуємо тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Коли вона буде готова, ми отримаємо можливість освоїти кошти заплановані державною програмою з реконструкції злітно-посадкових смуг у 2020-2021 роках”, – зауважив керівник підприємства.

На хмельницький аеропорт наступного року передбачено 375 мільйонів гривень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS