Новини
Екологія

Суд зупинив роботу Понінківської паперової фабрики через шкоду екології

Суд зупинив виробництво ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна», яка роками забруднює своїми скидами місцеві річки. 

Як повідомили у Мінекології, таке рішення було ухвалено Волинським окружним адміністративним судом, який задовольнив позов Державної екологічної інспекції України у Хмельницькій області.

Нагадаємо, у квітні цього року після масового замору риби на річках Случ та Хомора держава вкотре подала до суду на «Понінківську картонно-паперову фабрику Україна» через систематичне забруднення місцевих водойм. Екологи неодноразово відбирали проби в річках Хомора та Случ та зробили висновки, що вода забруднена хімічними та завислими речовинами, які потрапили у воду в результаті неодноразових скидів Понінківською паперовою фабрикою.

Зазначимо, що Понінківська картонно-паперова фабрика – одне з найстаріших в Україні папероробних підприємств. Заснована у 1787 році в с.Понінка на річці Хомора як паперова мануфактура, в 40-х роках 19 століття перейшла на машинне виробництво паперу.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS