Новини
Інфраструктура

На хмельницькій вулиці встановили нові “лежачі поліцейські”

На вулиці Інститутській два тижні тому встановили нові “лежачі поліцейські”. Засоби, що змушують водіїв пригальмувати, з’явилися біля зупинки “Університет”, з обох боків від “зебри”, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Встановили обмежувачі на прохання працівників вишу і мешканців прилеглих будинків.

“Особливо в осінньо-зимовий період тут багато пішоходів, студентів, які переходять вулицю, і цей перехід вважається небезпечним. Автомобілі швидко проїжджають”, – розповідає в.о. директора КП з будівництва, ремонту та експлуатації доріг Володимир Ваврищук.

Саме такі “лежачі поліцейські” з’явилися на українському ринку лише кілька років тому. Обмежувачі швидкості — круглої форми, виготовлені з бетону і обладнані світловідбивними елементами. Їх купили за гроші з міського бюджету. Комплекс коштував 5 тисяч гривень. 

Наразі у Хмельницькому такі ж “лежачі поліцейські” встановлені на вулицях Подільській та Вишневій, у планах – ще кілька ділянок.

“Ми шукаємо баланс на встановлення таких обмежувачів на прохання мешканців і зручність водіїв”, – додає Володимир Ваврищук.

Водій Олександр проїжджає вулицю Інститутську кілька разів на день. Каже, зміни помітив одразу.

“Я вважаю, що це правильно,  інколи пішоходи не за правилами переходять дорогу, є водії-лихачі, які можуть і збити людину”, – вважає водій.

Пішоходи задоволені такою зміною, адже водії часто не зупиняються перед переходом.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS