Новини
Кримінал

Поліцейські затримали на Хмельниччині «мінера»

Працівники Волочиського відділення поліції затримали чоловіка, підозрюваного у неправдивому повідомленні про загрозу вибуху. Про це повідомили у пресслужбі поліції області.

Як розповіли правоохоронці, 24 липня на лінію 102 зателефонував незнайомець та повідомив, що він заклав вибухівку між коліями на залізничній станції у м. Волочиськ і через 10 хвилин пролунає вибух. 

Слідчо-оперативна група, фахівці вибухотехнічної служби та майже весь особовий склад відділення поліції негайно виїхали на місце події та обстежили колію і територію вокзалу. Переконавшись, що жодних вибухонебезпечних предметів немає, правоохоронці розпочали пошуки «жартівника». 

“Завдяки проведеним слідчим діям та оперативним заходам особу зловмисника швидко встановили. Ним виявився 39-річний непрацюючий мешканець одного із сіл району”, – зазначили у поліції.

Як пояснив чоловік у відділку поліції, зателефонував на лінію «102» просто так, для розваги. Цитуючи його дослівно — «по пріколу». А от відповідати перед законом за свій вчинок жартівникові доведеться всерйоз. 

Слідчі відкрили провадження за ч. 1 статті 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Санкція цієї статті за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Наразі чоловікові оголосили про підозру у вчиненні злочину і він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS