Новини
Суспільство

9 громад Хмельниччини можуть отримати допомогу у створенні ЦНАПів

Громади Хмельниччини можуть отримати допомогу у створенні належних ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Про це повідомляє пресслужба ОДА.

У квітні 2019 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Комісія у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України, проаналізувала 179 заявок з 24 областей України та відібрала 150 для подальшого аналізу спроможності громад та розробки Технічних Завдань для створення чи модернізації ЦНАП. Серед них і 9 представників з Хмельниччини: Антонінська, Городоцька, Жванецька, Красилівська, Крупецька, Смотрицька та Староушицька ОТГ, а також міста Кам’янець-Подільський і  Старокостянтинів.

Також зазначається, що включення до списку не означає безумовної підтримки або ж підтримки в повному обсязі, оскільки значна кількість заявок ще потребують належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації.

З 1 серпня 2019 року кожну громаду будуть контактувати та відвідувати уповноважені спеціалісти Програми. Протягом серпня-грудня 2019 року для спроможних громад будуть розроблені Технічні Завдання для створення чи модернізації ЦНАП.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS