Новини
Суспільство

Статут Кам’янця-Подільського видали у коміксах манга

У Кам’янці-Подільському презентували статут міста в коміксах манга. Невеличка книжка вже потрапляє до рук кам’янчан і дає змогу ознайомитися з основними тезами важливого документа Кам’янця-Подільського. При чому – зробити це легко і швидко, адже формат подачі – малюнки-комікси, з визначними локаціями міста, йдеться на сайті міськради.

«Проект має на меті простіше подати документ і таким чином зорієнтувати його на ширшу аудиторію, – каже консультант з комунікацій проекту ПУЛЬС при Хмельницькому регіональному відділенні Асоціації міст України Анна Сіра. – Сьогодні відчувається тенденція активної участі молодих людей в житті міста, зацікавленість у питаннях самоврядування, і це насправді дуже тішить. Статут у коміксах дасть можливість привернути увагу до важливого документа, в якому йдеться про основні положення самоврядування громади, а також про права і обов’язки мешканців».

Ілюстрації до тексту намалювала художниця Діана Корній, яка була задіяна й у роботі над Статутом Хмельницького. До речі, в Україні більше немає аналогів Статуту такого формату.

Реалізується проект Агенцією сталого розвитку АСТАР за підтримки всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту «NDI». А завдяки креативній агенції «Рута-дизайн» видання вийшло накладом у 500 примірників. До речі, надруковане воно на переробленому папері, що надає проекту еко-спрямування.

Ініціатори вже провели декілька просвітницьких заходів з представлення статуту і планують продовжити роботу, співпрацюючи з міською владою.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS