Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому на місці парковки і стихійного ярмарку облаштували зону відпочинку

Нова зона відпочинку з’явилася на проспекті Миру в Хмельницькому. Це майданчик біля магазину “Вінницький”, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Раніше тут паркувалися автівки та стояли неохайні ятки з продовольством. Все це прибрали. Майданчик вклали бруківкою, встановили фігурні лавки, ліхтарі “під старовину” та облаштували клумби. Хмельничанам, які тут відпочивають, такі зміни подобаються.

“Для мене найбільшою проблемою тут були машини, які їздили постійно безконтрольно. Були торгові ятки – це не комфортно. Тепер ходити стало приємніше і естетично краще”, – розповідає хмельничанка Лілія Пілецька.

Незабаром на цьому місці висадять дерева. Будівельники готують клумби під туї і пальми. А ще на майданчику з’явиться оригінальна кам’яна скульптура. Яка саме – поки не відомо.

На створення цієї зони відпочинку не витрачено жодної гривні з бюджету. Її своїм коштом облаштував власник універсаму Сергій Соболевський. Чому вирішив це зробити, обіцяв розповісти, коли завершаться всі роботи.

За словами міського голови Олександра Симчишина, влада допомогла Сергієві Соболевському лише тим, що погодила проект благоустрою. Цей майданчик коштом бюджету ремонтувати цьогоріч не планували, оскільки важливих об’єктів, які потребують капітального оновлення, у місті багато, тому ініціативу підприємця мер називає цікавою і правильною. Адже таким чином власник і покупців приваблює, і прикрашає обличчя міста.

“Надзвичайно класною стала зона благоустрою, це не просто вхід до магазину. Тут дійсно вийшла ціла зона відпочинку з освітленням, парковкою, лавочками. Таких об’єктів ми намагаємося в місті багато робити, але вперше облаштували силами підприємця. Ми хочемо, щоб це стало прикладом і дякуємо йому за це”, – прокоментував міський голова Олександр Симчишин.

У скільки саме коштів підприємцю обійшлася ця зона відпочинку, Сергій Соболевський не зізнався.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Замість стоянки — зона відпочинку

Нова зона відпочинку з’явилася на проспекті Миру. Це майданчик біля магазину “Вінницький”. Раніше тут паркувалися автівки та стояли неохайні ятки з продовольством. Все це прибрали. Майданчик вклали бруківкою, встановили фігурні лавки, ліхтарі “під старовину” та облаштували клумби. Скоро тут висадять дерева. А ще на майданчику з’явиться оригінальна кам’яна скульптура.

Опубліковано МТРК "Місто" Четвер, 1 серпня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS