Новини
Здоров’я

Сучасну медамбулаторію з житлом для лікаря зводять на Віньковеччині

У рамках програми “Доступна медицина”, яка нині впроваджується в Україні, у селі Петрашівка на Віньковеччині триває будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Про це повідомляє прес-служба адміністрації.

Відповідно до наказу міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2018 році на об’єкт «Будівництво Петрашівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул.Перемоги, 106 б, в с. Петрашівка Віньковецького району Хмельницької області» з державного бюджету виділено кошти в сумі 6544,5 тис.грн., співфінансування з районного бюджету складає 805,5 тис.грн. У 2019 році додатково виділено з районного бюджету 84,8 тис.гривень.

Замовником та одержувачем бюджетних коштів по реалізації вищезазначеного проекту є ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Роботи виконує ТОВ «Ізяславтрансбуд». 

Як зазначається, станом на 1 серпня, освоєно 3926,6 тис.грн. Вже практично завершено зовнішні будівельні роботи, проводяться оздоблювальні роботи всередині приміщення. Роботи на об’єкті проводяться щоденно.

Амбулаторія буде забезпечена сучасним медичним обладнанням. Також для сімейного лікаря уже закуплено службовий автомобіль, що дозволять йому виїжджати у віддалені населені пункти. Окрім того, в амбулаторії передбачене окреме житло для сімейного лікаря.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS