Новини
Суспільство

Інклюзивна “Республіка”: організатори зібрали 50 тисяч гривень на доступність фестивалю

Організатори фестивалю “Республіка” зібрали 50 тисяч гривень на доступність для людей з інвалідністю. За ці гроші на фесті з’являться платформи для людей на візках, біотуалети для них та зручний доїзд. Усього коштами зібралися 87 доброчинців.

“Проблема доступності – це проблема базових прав людини, доступність – це не просто відсутність фізичних бар’єрів. Доступність – це концепція того, наскільки кожне право доступне для людей з інвалідністю. Ми хочемо, щоб наш фестиваль, а згодом і всі фестивалі України, звернули увагу на цю проблему і стали облаштовувати місця проведення заходів згідно з потребами всіх його відвідувачів. Ми хочемо, щоб фестивалі стали доброзичливим місцем для всіх”, – йдеться у повідомленні.

Зібрані за допомогою Спільнокошту гроші планують витратити на встановлення на фестивалі трьох платформ для людей на візках, оренду на дні фестивалю спеціалізованих біотуалетів для людей з інвалідністю,  організацію для них доїзду та від’їзду з фестивалю, рекламу проекту задля фокусування уваги громади міста на проблемі.

Нагадаємо, минулого року фестиваль “RespublicaFEST” переїхав з Кам’янця-Подільського до Хмельницького на територію Молодіжного парку. Цього року організатори запланували дві “Республіки”: першу – у Хмельницькому (30 серпня – 1 вересня), другу – в Кам’янці-Подільському (6-8 вересня). Основний фест все ж відбудеться в обласному центрі і буде він вперше безкоштовним.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS