Новини
Здоров’я

Стіни Хмельницької дитячої лікарні перетворили на яскраву казкову ілюстрацію

На яскраву казкову ілюстрацію перетворилися стіни хірургічного відділення Хмельницької міської дитячої лікарні. Воно — єдине в області, яке надає юним пацієнтам і спеціалізовану, і високоспеціалізовану допомогу. А відтепер — ще й єдине, де було реалізовано соціальний проект “Кольоровий світ дитинства”, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Проект в Україні триває 7-ий рік поспіль. У його рамках запрошують художника, який розмальовує стіни медичного закладу химерними малюнками. 

“Діти перебувають на лікуванні, їм потрібні радісні емоції. Такі малюнки покращують їхній психологічний стан і дарують радість”, – розповідає представниця соціального проекту “Кольоровий світ дитинства” Галина Данилюк.

Як вона зазначає, завідувач відділення дитячої хірургії сам вийшов на проект і запросив до лікарні.

Лікар розповідає, що ідея перетворити лікарню на кольорову виникла у нього після ремонту, що поетапно триває тут більше двох років.

“За цей час до двох мільйонів гривень з міського бюджету на ремонт. Ми намагались поєднати красу і функціональність. Поставили сонцезахисні ролети. дуже висока температура”, – розповів Ігор Погребняк.

Незабаром розпочнуть  ремонт іншого крила, де лежать важкохворі діти.

Нині у дитячій хірургії своє здоров’я поправляють майже 70 маленьких пацієнтів. Зображення допомагають дітям швидше відновити сили, а відтак, одужати. Натепер оздоблено низку медзакладів по всій країні. Стіни нашої дитячої хірургії прикрасив Семен Ковальчук. На це йому знадобилося 4 місяці.

На цьому проект не закінчується, можливо, кольоровими у лікарні стануть навіть стелі.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS