Новини
Суспільство

На Хмельниччині господар перекрив доступ до Дністра і зливає стоки в річку

На Кам’янеччині місцевий житель, займаючись “зеленим туризмом”, перекрив шлагбаумом доступ односельцям до берега Дністра, а пожежникам, в разі необхідності, до води. Про це йдеться у повідомленні Жванецької ОТГ у Фейсбуці.

“Прикрий факт став недавно відомим у Жванецькій сільській раді. Жителі громади, яким стало несила терпіти свавілля “сусіда-господарника”, звернулись до сільського голови зі скаргою про те, що у селі Слобідка-Малиновецька горе-господар, який вирішив заробляти на зеленому туризмі, перейшов усі межі, коли перекрив шлагбаумом доступ односельцям до берега річки, а пожежникам, в разі необхідності, до води, та мало того, він ще й “оригінально” вирішив ситуацію з утилізацією каналізаційних стоків, які просто стікають з крутого схилу прямо у Дністер”, – йдеться у повідомленні.. 

Комісія з представників сільської ради, НПП «Подільські Товтри», працівників поліції та працівників Держпродспоживслужби зафіксувала факти серйозних порушень: відсутність будь-якої документації на право власності на землю, будівлі, дозволи на ведення підприємницької діяльності. Також виявили зовнішній септик з можливою системою відкачки нечистот до річки. Наразі власник жодних документів до сільської ради не надав, тому проводиться підготовка звернень до відповідних контролюючих органів з метою притягнення порушника до відповідальності.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS