Новини
Події

У Хмельницькому гасили масштабну “пожежу” на залізниці

У Хмельницькому рятувальники провели масштабні навчання з ліквідації наслідків аварії на залізниці. Вогнеборці області та служби взаємодії вправлялися у ліквідації небезпечних ситуацій, повідомляється на сайті обласних надзвичайників.

За легендою, до Оперативно-координаційного центру  Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області надійшло повідомлення про аварію на нерегульованому залізничному переїзді, де зіштовхнулись вантажівка і поїзд, що рухався до станції. “Небезпека полягала в тому, що потяг транспортував цистерни із легкозаймистою речовиною (бензином), дві з них від удару розгерметизувались і розлита рідина вибухнула, спричинивши займання однієї з цистерн”, -йдеться у повідомленні.

Під час ДТП водій вантажного автомобіля загинув, а 2 пасажири отримали травми та були затиснуті в груді понівеченого металу. Вибуховою хвилею було зруйновано будівлю для чергування працівників залізниці й під завалами залишився один із чергових.

Прибувши на місце події, рятувальники приступили до ліквідації наслідків ДТП і деблокували потерпілих з понівеченого авто. Паралельно з цим кінологічна група здійснює пошук людини під завалами будівлі та передає потерпілого медикам. Бійці відділення радіаційної та хімічної розвідки накладають бандаж на залізничну цистерну, аби запобігти витоку легкозаймистої речовини. В цей час вогнеборці локалізували розлив бензину та ліквідували наслідки вибуху. Для допомоги підрозділам Служби порятунку «101» був залучений пожежний поїзд залізничного вузла, яким до місця аварії були доправлені значні об’єми води та піноутворювача. 

Завдяки чіткій взаємодії, вчасному зосередженню необхідної кількості сил та засобів  аварійно-рятувальні підрозділи області запобігли виникненню вибуху, успішно ліквідували умовну пожежу на тій стадії, якої вона набула до прибуття ДСНСників та врятували людські життя.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS