Новини
Суспільство

Заборонити телефони і закрити зоокуток: Хмельницька міська рада розгляне ще дві петиції

У Хмельницькому ще дві онлайн-петиції набрали достатню для розгляду кількість голосів. Міському голові направлено для розгляду електронну петицію “Заборона користування мобільними телефонами учнями шкіл міста під час навчання”, збір підписів на підтримку якої завершено. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Станом на 5 серпня, петицію підписали 511 осіб з 500 необхідних.

“Пропоную: Заборонити користування телефонами під час навчального процесу. В зв’язку з критичною ситуацією користування мобільними під час перерв та уроків в школах міста пропоную заборонити користування мобільними під час шкільного процесу. Діти повністю втратили увагу на уроках, бажання спілкуватись з однолітками, псують зір, зривають уроки граючись в телефонах. З метою поліпшення ситуації пропоную підтримати Французький досвід, зберегти цікавість до спілкування з однолітками, здоров’я наших дітей та нервові клітини освітянам”, – звертається авторка петиції  Наталія Гришнюк.

Інша петиція має назву “Закриття міського зоокуточка”. Станом на 5 серпня, петицію підписали 565 осіб з 500 необхідних.

“У місті Хмельницькому існує зоокуточок. Туди приходять люди зі своїми дітьми, адже хочуть показати їм доглянутих, здорових, щасливих, вільних тварин, до яких добре ставляться працівники закладу. Та натомість люди бачать зовсім інше: тварини в жахливому стані, хворі і кволі, лежать і тихенько чекають на порятунок або ж на свій кінець. Їжа цих тварин – гниле м`ясо ,яке вже обсіли мухи! Клітки вже майже прогнили. У зоокуточку можна побачити птаха з відбитим оком, з якого йде кров, овечок, які лежать у тісних вольєрах майже нерухомо, черепах, які знаходяться в надто тісному басейні, в який ще до того ж постійно кидають монети. Окремої уваги заслуговують ведмеді, клітки яких за розмірами трохи більші ніж самі тваринки. Це ніякий не зоокуточок, а просто “концтабір для тварин”! А люди приходять і далі платять гроші за те, щоб власники цього закладу й надалі продовжували таким чином знущатися над беззахисними тваринками! Нам негайно слід це припинити і закрити цей зоокуточок раз і назавжди!” – вважає авторка петиції Анастасія Гой.

Згідно з пунктом 4.5. згаданого вище рішення сесії міської ради та статті 151 Статуту територіальної громади м. Хмельницького, міський голова доручить розгляд петиції компетентним виконавчим органам з наступним розглядом на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS