Новини
Культура

Два дні у Меджибожі триватиме середньовічний фестиваль

Фестиваль середньовічної культури «Епоха Героїв» проходитиме у ці вихідні, 10-11 серпня. Кілька років фест у різних форматах мандрував іншими фортецями, а цього року повернувся  на територію Державного історико-культурного заповідника «Межибіж».

Програмою фестивалю передбачені наступні локації: 

  • атракції від всесвітньої федерації традиційної стрільби з луку;
  • показовий середньовічний військовий табір;
  • фотозони;
  • майстер-класи з гончарства, ковальства, танців, книгарства, лихварства;
  • унікальні торгові локації;
  • фудкорти;
  • дитяча локація.

Як зазначають організатори, перший лицарський фестиваль у Меджибожі відбувся 15 років тому. І протягом декількох років проходив у форматі молодіжної дружньої тусовки. Наразі ця епоха завершилася, тож на всіх гостей та учасників “Епохи Героїв” чекає чимало новацій.  Зокрема, у спортивній частині на учасників змагань у номінаціях “Щит/Меч”, “Баклер/Меч” та “5х5” чекають грошові призи від 600 гривень до 8 000 гривень.

Як зазначають організатори, лицерство – це зареєстрований вид спорту, наймолодший в Україні, але такий, що прогресує шаленими темпами.

“По всьому світу такі захоплення переросли у стиль життя для багатьох людей, які займаються лицарством професійно. Ми будемо відштовхуватися від цього, – прокоментував один з організаторів фесту Юрій Даценко. – У нас буде професійний лицарський бій у різних номінаціях. Це повноконтактна видовищна сутичка, де адреналін зашкалює».

Також на фестивалі можна буде дізнатися більше про Меджибіжський замок та виграти призи від організаторів “Епохи Героїв”. Для цього потрібно буде зіграти у квест “Скарби старої фортеці”.

“Заходьте до кальянної “Червоний Дракон”, отримуйте завдання та встигніть виконати їх у належний час! Квест триватиме обидва дні, тож ви встигнете і на інші розваги фестивалю!!!”, – написали організатори.

Для участі у квесті потрібно від 2 до 5 осіб. Тож головне – знайти собі напарника та уважно вислухати всі правила, які розповідатимуть безпосередньо на місці.

Як дістатися до фесту з Хмельницького. Для учасників та гостей фестивалю організували додаткові автобуси. Відправлення – в суботу зранку (з 9.30 кожні 30-40 хвилин по мірі наповнення) та в неділю від автостанції №2 (вулиця Шевченка, 66). Вартість квитка – 50 гривень з людини (за умови повного заповнення буса (17-19 місць). Після закінчення фестивальної програми так само можна буде дістатися назад.

Детальну програму “Епохи Героїв” можна побачити на фото. А поки що на території фортеці тривають останні підготовчі роботи – будують фортецю з лабіринтом для наймолодших гостей фестивалю.

Людина, яка встановила прапор над Меджибожем. Солом'яна фортеця всередині кам'яної#меджибіж #епоха_героїв

Опубліковано Ігором Западенком Середа, 7 серпня 2019 р.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS