Новини
Суспільство

На пляжах Кам’янеччини перевірили якість води: де можна купатись

На Кам’янеччині перевірили якість води біля місць відпочинку. Про це повідомляється на сайті міськради.

Фахівці провели дослідження зразків річкової води з пляжів вілли «Дві ріки» у с. Велика Слобідка (що на річці Мукша), готельного комплексу «Дністровська Рів’єра» у с. Велика Слобідка (що на річці Дністер), табору «Бакота» (що в Бакотській затоці річки Дністер) та бази відпочинку «Смотрич» с.Устя (що на річці Смотрич) на фізичні, санітарно-хімічні, санітарно-мікробіологічні показники.

За результатами досліджень, збудників інфекційних захворювань в зразках річкової води усіх пляжів не виявлені. Всі досліджені фізичні, санітарно-хімічні, санітарно-мікробіологічні показники в зразках річкової води з пляжу бази відпочинку «Смотрич» с.Устя – в нормі. Незначне перевищення хімічного споживання кисню (до 32 мгО2/ дм3  при нормі – не більше 30 мгО2/ дм3) в пробі річкової води табору «Бакота». В зразках річкової води пляжів вілли «Дві ріки», готельного комплексу «Дністровська Рів’єра» фізичні, санітарно-мікробіологічні, більшість санітарно-хімічних показників – в нормі, а показник хімічного споживання кисню (станом на 25.07.2019р.) був завищений аж до 128-и мгО2/ дм3 (в 4,3 разу).   

“Відправляючись спекотним літнім днем до водойм, варто пам’ятати, що за таке коротке задоволення часто можна поплатитись власним здоров’ям. Адже при купанні у водоймах, вода котрих не відповідає вимогам санітарно-епідеміологічних нормативів, є потенційна небезпека захворіти на інфекційні захворювання (гострі кишкові інфекції, сальмонельоз, вірусний гепатит А, ентеровірусні та ротавірусні інфекції, гельмінтози – аскаридоз, токсокароз та особливо-небезпечні захворювання –  лептоспіроз, холеру)”, – додають фахівці.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує, що відбір зразків води з пляжів для мікробіологічних досліджень здійснюється щотижнево, для санітарно-хімічних досліджень – двічі на місяць.   Результати досліджень надаються власникам об’єктів відпочинку, тому не полінуйтесь, запитайте у адміністратора чи персоналу на пляжу про санітарно-хімічний та мікробіологічний стан води.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS