Новини
Дозвілля

Фестиваль стародавнього лицарства зібрав на Хмельниччині поціновувачів з усієї України

Реконструкторський фестиваль «Епоха героїв» зібрав на території старовинної фортеці справжніх шанувальників часів лицарства.

Протягом двох днів на території Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» панували правила, обряди й звичаї середньовіччя.

Традиційною окрасою фестивалю стали лицарські бої. Клуби військово-історичної реконструкції змагались одразу в кількох категоріях.

Учасники боїв з’їхались з усієї України, щоб продемонструвати міцність характерів, красу обладунків, автентичність зброї та захопливі поєдинки благородних лицарів.

Шанувальники традиційного спорту середньовіччя – стрільби з лука, могли відвідати тематичні майстер-класи та зробити кілька прицільних пострілів.

Народне мистецтво та ремесла презентували у відкритих майстернях за участі професійних митців. Для гостей, охочих збагатити свій побут сувенірами, учасники ярмарку майстрів підготували крафтові мистецькі вироби.

Втамувати середньовічний апетит фестивальники могли у численних кнайпах та бакалійних ятках.

Окремою родзинкою фестивалю стала дитяча зона. Для сімейного відпочинку організатори створили  фото-зони й солом’яну копію фортеці Меджибожа.

Мистецькими атракціями приваблювали гостей фесту хореографічні фолк-колективи, етно-гурти та вправні майстри середньовічних музичних інструментів. Артисти виконували адаптовану середньовічну музику кельтської, ірландської  скандинавської культур.

Винятковою етнічною прикрасою фестивалю стали показові виступи трайбл-денсерів з Києва, Львова, Запоріжжя та Хмельницького. Вишукані виступи тендітних, схожих на східних чарівниць, танцівниць причаровували з першого погляду й захоплювали весь фестивальний люд.

Окремої уваги заслуговували костюми гостей та учасників. На території фестивалю представили й окремий військово-похідний табір – з елементами справжнього побуту лицарства середньовічної Франції.

Вечірню фестивальну програму запалювали ексклюзивними виступами колективи фаєр-шоу, які завітали на фестиваль з Києва та Чернігова.

Вікенд в колі побратимів-лицарів: фестиваль «Епоха героїв» у Меджибожі зібрав міцну й дружню родину шанувальників справжніх середньовічних легенд. Чекаємо нових мистецьких солодощів на втіху і розвиток українського туриста!

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS