Новини
Бізнес

У Хмельницькому підприємців вчили правильно будувати бізнес

Отримати практичну та корисну інформацію щодо того, як правильно вибудовувати власну справу, які підводні камені можуть зустрітися на шляху не лише початківців, а й у тих, хто давно і впевнено веде свій бізнес, поставити нагальні питання досвідченим тренерам – все це хмельничани мали змогу зробити під час п’ятигодинного освітнього проекту «Бізнес-інкубатор», який днями вперше пройшов в обласному центрі. Організували його спільно «ПриватБанк» та платіжна система «Маstercard».

За словами директора Південно-Західного регіонального управління «ПриватБанку» Юрія Браніцького, при тому, що існує чимало книг з бізнесу, найкращим та найефективнішим способом отримати нові знання для підприємців є подібні тренінги. Адже завдяки «живим» прикладам, озвученим тренерами, бізнесменам простіше зрозуміти, як правильно вести свою справу, особливо в умовах кризи.

Світлана Бережна, бізнес-тренер «Бізнес Тайм Україна», у першій частині заходу розповідала підприємцям про стратегію, необхідну для будь-якого бізнесу. Особливо в тому випадку, коли для досягнення цілей бракує ресурсів. А їх іноді не вистачає навіть потужним та успішним підприємствам. Відтак, як дізналися підприємці-хмельничани, стратегій ведення бізнесу існує три: інноваційне лідерство, операційне лідерство та близькість до клієнтів.

Відповідно, лідерство інноваційне передбачає впровадження інженерних рішень, створення нових товарів. Мінусом цієї стратегії є великі фінансові витрати. Лідерство ж операційне ґрунтується на оптимізації бізнес-процесів.

Найкраща, але найменш застосована в Україні стратегія, зазначила Світлана Бережна, – це близькість до клієнтів. Грунтуючись на власному досвіді, бізнес-тренер описувала ситуації, які відбувалися з нею, і наочно демонстрували, наскільки важливою для втримання своєї клієнтської аудиторії є відповідність їхнім очікуванням.

У другій частині заходу бізнес-коуч та психолог Євген Гетманчук розповідав про вміння домовлятися з партнерами. Бо саме від цього залежить, наскільки успішним буде бізнес, адже ми зазвичай отримуємо не те, що заслужили, а те, про що змогли домовитися.

Крім того, аби ефективніше вести перемовини з бізнес-партнерами, потрібно розуміти, до якого поведінкового типу вони належать Всього таких типів є чотири: пасивно-агресивний тип C, активно-агресивний D, пасивно-позитивний S та активно-позитивний I.

До пасивно-позитивного типу належать 80% населення. Це люди, які готові роками працювати на нецікавій роботі за середню оплату. За словами Євгена Гетманчука, такий великий відсоток викликаний відголосками виховання людей у Радянському Союзі, яких вчили бути покладистими та безініціативними.

Крім того, бізнес-коуч поділився секретами використання методики «аджайл», спрямованої на виведення бізнесу на вищий рівень. За словами тренера, методика допомагає зробити бізнес гнучкішим, а співробітникам дає можливість розкрити власні ділові якості.

На завершення кожної частини бізнес-інкубатора підприємці могли поставити тренерам запитання, які їх хвилювали, а отримати вичерпні відповіді та конкретні поради.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS