Новини
Суспільство

У Хмельницькому знімають перший повнометражний фільм: про що він і з яким бюджетом

“Між злодіїв” називатиметься перша повнометражна стрічка і про Хмельницький, і знята хмельничанами у Хмельницькому, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Наразі у Мистецькому дворику анонсували офіційний старт зйомок. Автори ідеї, а заразом — автори сценарію та актори — представники студії «Bad Rabbits Foundation». Розповідають: усі сцени планують відзняти уже до наступного літа. 

“У Хмельницькому таке втілити важко, тому що немає де взяти апаратуру, немає бази професійних акторів. Далі список можна продовжувати. Тому доводиться власноруч замінювати багато посад”, – розповів представник студії «Bad Rabbits Foundation» Дмитро Бевзюк.

Але труднощі не зупинили, адже мрію про “довий метр” виношували з друзями роками, зізнається Дмитро.

“Сценарій вже написаний, він на стадії редагування. Ми вже почали знімати ті сцени, які сценарно не потребують переробки і великих фінансових вкладень. Також ми зробили промо – короткометражку, яка вийшла ще минулої осені”, – зазначив Дмитро Бевзюк.

Автори мають намір зняти до кінця літа найпростіші сцени. На зиму залишили інтер’єрні, які не залежатимуть від погоди. А от навесні зніматимуть найбільш складні сцени. Уже визначилися, хто буде виконувати головні ролі.

“У нас виконавиця однієї з головних ролей – Олександра з Києва, вона професійно цим займається і є багато любителів”, – додав Дмитро Бевзюк.

Серед таких і співавтор сценарію Володимир Балінський. Він гратиме одного з головних героїв на прізвисько “Гал”.

“Там така трійка злодіїв позитивних, я граю одного з них. Треба відчувати, а не грати”, – зазначив Володимир.

Попри початок зйомок, автори досі збирають на фільм гроші. Частково вкладають свої, але їх бракує. Будуть вдячні усім, хто може допомогти. Куди пересилати гроші, можна глянути на Фейсбук-сторінці компанії. Весь фільм обійдеться у понад 5 тисяч доларів.

Детальніше – у сюжеті: 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS