Новини
Інфраструктура

Для прибирання головної вулиці Хмельницького купили спеціальний безшумний пристрій

Головну вулицю Хмельницького Проскурівську прибирає сучасний підмітальний пристрій. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”

Без шуму та пилу, при цьому ретельно та ефективно — щодня вулицею Проскурівською працює новий підмітальний пристрій. Вперше апарат для прибирання вулиць з`явився у середмісті майже місяць тому. Схожий на газонокосарку, спеціальні щітки якого змітають бруд, сміття або листя у контейнер всередині пристрою. Керувати ним легко, а підмітати у шість разів швидше, аніж віником, – розповідають в комунальному підприємстві з будівництва, ремонту та експлуатації доріг Хмельницької міської ради. Поки що такий пилосмок — єдиний у місті.

Хмельничанка Наталія з 5 ранку прибирає вулиці міста останні 10 років. Вже місяць підмітає за допомогою нової техніки.

“Підмітаю зранку і в обід. Це набагато зручніше. Вінник усе не змітає, а цей апарат все. Хочеться, щоб місто було чистим”, – розповідає прибиральниця Наталія Міхель.

Новий підмітальний пристрій поки що експериментальний. Працювати він може лише на рівній поверхні. Коштує така техніка всередньому близько 5 тисяч гривень. Комунальники планують згодом повністю перейти на машинний спосіб прибирання міста.

“Ми плануємо ще таких кілька штук купити, техніка показала себе зручною в роботі, легкою. Вона є абсолютно механічною, не є електричною. Їх використаємо для центральної частини міста”, – розповів в.о. директора КП з будівництва, ремонту та експлуатації доріг Микола Ваврищук.

Наразі на балансі підприємства понад півсотні машин і механізмів для прибирання і ремонту хмельницьких доріг.

Детальніше – у сюжеті:

 

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS