Новини
Події

Хмельничанин знову став «зіркою» російського телебачення

Вчинки депутата Хмельницької обласної ради від ВО «Свобода» Віктора Бурлика привернули увагу правоохоронців. Нагадаємо, днями активісти громадської організації «Фенікс» порізали чоловікові одяг просто у ресторані. Їхню увагу привернула сорочка невідомого, адже на його вбранні були наліпки з символікою країни-агресора. Розгледівши підозрілі написи на одязі чоловіка, Віктор Бурлик дістав ножа і зрізав нашивки. Свої дії чоловіки знімали на відео, яке швидко розлетілося мережею Інтернет та викликало чимало емоцій: як позитивних, так і обурливих. В коментарях одні вважають, що молодики зробили все правильно, інші називають це «бурликівською постановкою».

Заговорили про такий патріотизм і в країні агресора.

«Заходять в кафе, ріжуть на людині форму, дружина благає цього не робити… Цей ролик розповсюджується по всіх соцмережах України, схвальні вигуки, нацистська символіка на початку ролика, спіч цього покидька, який каже, що «цього ми не дозволимо». І ваші правоохоронні органи мовчать», – емоційно прокоментував в ефірі російського ток-шоу «Хто проти?» один з його учасників.

Сам активіст стверджує, що зробив чоловікові послугу, адже зіпсована сорочка – це не страшно. Гірше, якби його побили за рогом чи навіть притягнули до кримінальної відповідальності.

«Ми толерантно, я вважаю, вчинили до людини… Ми пояснили, що так робити не можна», – прокоментував Віктор Бурлик.

Насторожила ситуація і громадського активіста Андрія Попика. Чоловік впевнений, що людина в такому екіпіруванні, як невідомий на відео, не могла з’явитися в середмісті випадково.

«Ми не ідентифікували цю людину, але прості люди пересічні не носять шеврони збройних сил Російської Федерації. Ми бачимо, що ця людина ніяких претензій не висуває, тому що це не проста людина і не просто вона носила ці шеврони», – зазначив активіст.

Провокаційні шеврони залишили чоловіка без сорочки, а депутата Віктора Бурлика – зі статтею в поліції. Відео, яке знімали активісти, зацікавило правоохоронців.

Підозрюваних у цій справі опитають та вилучать записи камер спостереження в закладі, аби встановити деталі. До слова, якщо провину буде доведено, можуть покарати обох: одного – за хуліганство, іншого – за 436 статтею – «Виготовлення або поширення комуністичної нацистської символіки», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS