Новини
Здоров’я

У Хмельницькому поменшало хворих на кір

Семеро хмельничан, хворих на кір, наразі перебувають у міській інфекційній лікарні. Порівняно з зимою, показники захворюваності на кір значно зменшилися, зазначають медики. І додають: коли почалася епідемія кору, щеплено було лише 20% населення.

У 2019-му спалах захворюваності на кір був найбільшим за останні кілька років, зазначає начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач:

«Такий значний спалах захворювання на кір у нас почався в 2017 році, в 2018-му він значно зріс і на початку 2019-го був пік захворюваності. Понад три десятки осіб в Україні померло від кору».

Щоб запобігти розповсюдженню хвороби, цього річ у навчальних закладах області та міста провели спецоперацію «Антикір».

Наразі щеплено понад 85% хмельничан. В міському управлінні охорони здоров’я кажуть, що кір знову може проявитися восени – саме холодний період сприяє поширенню хвороби повітряно-крапельним та контактним шляхами.

З 2012 року в Україні діє закон про захист від інфекційних захворювань. У ньому передбачено, що діти, які не щепилися, можуть не допускатися до занять у дитячих навчальних закладах. Кір є одним із 10 захворювань, щеплення проти якого є обов’язковим.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS