Новини
Суспільство

Зарплата 9000 гривень: міф чи правда для хмельничан?

Головне управління статистики у Хмельницькій області оприлюднило інформацію, що середня заробітна плата хмельничан становить приблизно дев’ять тисяч гривень. Звідки такі цифри та що думають з цього приводу хмельничани?

«Нам звітують підприємства, установи та організації. В одних працівників заробітна плата 15 тисяч може бути, в інших – шість, але в середньому, до прикладу, ми маємо дев’ять тисяч», – коментує  начальник відділу публікаційної та інформаційно-аналітичної роботи ГУС у Хмельницькій області Олеся Лісова.

І додає: це – номінальна заробітна плата, зі всіма нарахуваннями. З неї буде зніматися податок на прибуток так інші обов’язкові платежі.

Порівняно з минулим роком спостерігається позитивна динаміка, стверджують в управлінні статистики: розмір заробітної плати зріс на 17 відсотків. В гривневому еквіваленті це – близько 1450 гривень.

Думки хмельничан з цього приводу розділилися: хтось вважає, що саме така заробітна плата і є середньою та покриває їх витрати. Інші ж стверджують, що така статистика є фантастичною і подібних зарплат хмельничани не отримують.

Журналісти каналу «Перший Подільський» промоніторили сайти з пошуку роботи. Зазначають, вакансії є, заробітна плата коливається від 4 до 20 тисяч гривень. Все залежить від сфери діяльності, в якій ви плануєте працювати.

Детальніше – у сюжеті каналу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS