Новини
Суспільство

Хмельницька мистецька сотня планує чергову поїздку на Схід

Тиждень на підготовку – і в дорогу. Мистецька сотня «Гайдамаки» майже у повному складі збирається у чергову поїздку на Схід країни.

«Крайня поїздка наша була ще минулого року восени, і з тих пір ми були трішки в декретній відпустці. І зараз хлопці просто наполягають, постійно нам дзвонять, пишуть, що «давайте, приїжджайте, нам потрібно те і те, а найбільше нам потрібна ваша підтримка». Тому що зараз йде так зване «перемир’я», і їм дуже важко справлятися зі своїми емоціями насправді», – пояснює волонтерка ГО мистецька сотня «Гайдамаки» Марина Українець.

Відтак першочергово волонтери їдуть підтримати наших бійців морально. Поїдуть по маріупольському (Широкине, Павлопіль) та донецькому (Піски, Водяне, Авдіївка) напрямках та інших.

У планах також завітати до добровольців та медиків. Їдуть не з порожніми руками – окрім домашніх смаколиків, повезуть лопати, сапи, бензопили, засоби гігієни та ліки – усе те, про що просили наші захисники.

Незмінне прохання – допомогти і з дизпаливом. На сторінці «Гайдмаків» у Фейсбук є докладний список того, що потрібно. Також там є телефон голови організації Олександра Попова. Ті, хто не має можливості і часу допомогти потрібними матеріалами, можуть допомогти, перерахувавши кошти на картку. Її номер також є на сторінці у Фейсбук.

Виїзд волонтери запланували на 18 серпня. Поїздка триватиме до 23-го.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS